دکتر آرش شرافت وزیری

پاتلار باند چیست و در چه مواردی تجویز می ‌شود؟

پاتلار باند چیست و در چه مواردی تجویز می ‌شود؟

پاتلار باند (Patellar band) یا پاتلار استرپ (Patellar strap) یا استرپ تاندون کشکک یک استرپ یا نوار باریکی است که در فاصله بین استخوان پاتلا یا کشکک و برجستگی بالای استخوان درشت نی یا تیبیا بسته می‌شود. این استرپ دور زانو بسته شده و نیروی مستقیمی به تاندون پاتلا وارد می‌کند.

تاندون پاتلا و یا تاندون کشکک استخوان پاتلا را به استخوان تیبیا متصل کرده و نیروی انقباضی عضلات چهار سر رانی را برای حرکت دادن زانو به استخوان تیبیا منتقل می‌کند. از آنجا که استخوان پاتلا نقش تعیین کننده‌ای در افزایش میزان نیروهای چهار سر رانی برای عملکرد زانو دارد، لذا اعمال نیرو و تغییر راستای نیروهای به این تاندون هم می‌تواند در عملکرد نهایی عضله چهار سر رانی موثر باشد. در قسمت داخلی پاتلار باند معمولا یک پد اعمال نیرو نیز تعبیه می‌شود که می‌تواند نیروهای لازم را در محل مناسبی متمرکز کرده و در نهایت باعث عملکرد موثر ارتز شود.

پاتلار باند

پاتلار باند در موارد زیر با نظر متخصص تجویز و استفاده می‌شود

پاتلار باند حتما باید زیر نظر متختصص تجویز شده و مورد استفاده قرار گیرد. پزشک متخصص معمولا در مواردی که در زیر به آن‌ها اشاره شده این وسیله را تجویز خواهد کرد.

1. بیماری ازگود اشلاتر یا بیماری زانو درد نوجوانان

تجویز و استفاده از پاتلار باند، در موارد خفیف یا متوسط بیماری ازگود اشلاتر است. این بیماری که در واقع ناشی از آسیب صفحات رشد استخوان تیبیا است، در بین نوجوانان رخ می‌دهد. زانو درد نوجوانان با علائمی همچون درد، حساسیت و برجستگی استخوانی در ناحیه فوقانی استخوان تیبیا همراه است.

2. بیماری نرمی غضروف کشکک زانو یا کندرومالاسی پاتلا

علائم نرمی غضروف کشکک زانو (کندرومالاسی پاتلا) غالباً با درد در جلوی زانو همراه است که انجام دادن برخی از فعالیت‌ها مانند پریدن، دویدن، بالا رفتن از سر بالایی، پایین آمدن از پله یا نشستن به صورت چهار زانو و چمباتمه‌ای باعث افزایش درد در این بیماران می‌شود. این بیماران در برخی موارد ممکن است با احساس سایش، عدم روانی در حرکت زانو، احساس خالی کردن یا قفل کردن زانو در هنگام حرکت مواجه شوند. این عارضه در خانم‌ها بیشتر از آقایان دیده می‌شود.

3. دردها و حساسیت‌های ناشی از استفاده بیش از حد در ورزشکاران

دردهای ناشی از استفاده بیش از حد از تاندون پاتلا به خصوص در بین ورزشکارانی که حرکات پرشی و جهشی زیادی در حین فعالت ورزشی دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *